Vastgoed, Ruimtelijke ordening en Milieu

Onze advocaten hebben een jarenlange ervaring op het gebied van onroerend goed. De advocaten van de praktijkgroep vastgoed, ruimtelijke ordening en milieu houden zich onder meer bezig met advisering en procedures over de commerciële huur en verhuur, over het beheer van onroerend goed, ruimtelijke ordening, publiek-private samenwerking, milieurecht, bouwrecht en de koop en verkoop van onroerende zaken.

Geschillen rond commercieel onroerend goed

Onze advocaten behandelen met name zaken op het gebied van commercieel onroerend goed, zowel op het gebied van het bestuursrecht als het civiele recht, waaronder het bouwrecht. Wij werken voor diverse cliëntgroepen, zoals projectontwikkelaars, aannemers, beleggers, overheden en banken, maar ook voor particulieren.

Bouwrecht, huurrecht & arbitrage

Onze advocaten staan onze cliënten bij bij het voeren van procedures bij de rechter, maar ook in gevallen waarin gekozen is voor alternatieve geschilbeslechting zoals arbitrage, bindend advies en mediation. De meeste procedures zijn van bouwrechtelijke aard. Ook geschillen over huurovereenkomsten vormen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Daarnaast adviseren en assisteren onze advocaten bij contractonderhandelingen en de totstandkoming van overeenkomsten.

Ruimtelijke ordening

De praktijkgroep adviseert ook regelmatig op het gebied van ruimtelijke ordening, onder meer met betrekking tot bestemmingsplannen, geschillen bij de verlening van bouw- en sloopvergunningen en onteigeningskwesties, voor zowel particulieren als ondernemers.

Uw advocaat in Groot Rotterdam

De advocaten van Minerva Advocaten zijn bevoegd om in heel Nederland voor u op te treden. De meeste van onze cliënten komen uit Rotterdam en omliggende gemeenten in Zuid-Holland, waaronder Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen, Rhoon en Rockanje.

Informatie

U bevindt zich op de oude website van Minerva Advocaten. Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u hier klikken.

Print deze pagina Print deze pagina

Nederlandse Orde van Advocaten Official partner of Erasmus School of Law