Advocatenkantoor Rotterdam

Echtscheiding

Contactpersoon: Hein Kernkamp
E-mailadres: kernkamp@minerva-advocaten.nl.

Een echtscheiding is een emotioneel proces. Maar bij een echtscheiding moeten ook afspraken worden gemaakt over kinderen, over alimentatie, over de verdeling van de bezittingen en schulden, over de echtelijke woning en over een verdeling van pensioenrechten. De advocaat staat u daarin op professionele wijze bij.

De echtscheidingsadvocaat

Het is wettelijk verplicht om een verzoek tot echtscheiding door een advocaat te laten indienen. De wetgever vindt het belangrijk dat partners die gaan scheiden zich van professionele assistentie voorzien. Uw advocaat zal u adviseren en terzijde staan bij eventuele zittingen.

Gemeenschappelijk verzoek

U kunt u samen met uw partner tot één echtscheidingsadvocaat wenden als u samen bereid en in staat bent om in onderling overleg tot afspraken te komen. Deze afspraken worden onder begeleiding van de advocaat in een convenant vastgelegd. Daarna wordt een gemeenschappelijk verzoek bij de rechtbank ingediend en volgt een beslissing waarin de afspraken worden bekrachtigd.

Ieder een eigen advocaat

Soms is het niet mogelijk om samen in onderling overleg tot een regeling te komen. Het is dan verstandig om zelf een advocaat te kiezen. Deze advocaat zal vanuit uw perspectief adviseren en zodra daar aanleiding voor is in overleg treden met de advocaat van uw partner. Soms blijkt het toch mogelijk om alsnog een regeling te treffen. Soms zal een beslissing van de rechter moeten worden gevraagd. In sommige gevallen zijn direct voorlopige voorzieningen noodzakelijk, bijvoorbeeld over het gebruik van de echtelijke woning, over voorlopige alimentatie of over de kinderen. Als deze situatie op u van toepassing is, lees dan in ieder geval onze tien geboden bij echtscheiding.

Wat moet worden geregeld bij echtscheiding?

Een echtscheiding heeft nogal wat consequenties. Er zullen in ieder geval regelingen moeten worden getroffen op de volgende gebieden:

Uw familierecht-advocaat in Groot Rotterdam

De advocaten van Kernkamp Advocaten zijn bevoegd om in heel Nederland voor u op te treden. Omdat goed persoonlijk contact belangrijk is komen onze cliënten vooral uit Rotterdam en omliggende gemeenten in Zuid-Holland, waaronder Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen, Rhoon en Rockanje. De echtscheidingsadvocaten van ons kantoor staan onze cliënten op zakelijke en kosteneffectieve wijze bij.

Verdere informatie

Indien u nadere informatie wenst over echtscheiding, alimentatie of omgangsregelingen, dan kunt u contact opnemen met de op deze pagina vermelde contactpersoon van de praktijkgroep Familierecht.


Advocatenkantoor Rotterdam: https://www.kernkamp.nl/nl

URL van deze pagina: https://www.kernkamp.nl/nl/diensten/familierecht/echtscheiding-familierecht/advocaat-echtscheiding-rotterdam/

Copyright © 2009 Kernkamp Advocaten. Alle rechten voorbehouden.