Advocatenkantoor Rotterdam

Met ingang van 1 juni 2019 is Hein Kernkamp als advocaat verbonden aan Minerva Advocaten, een door hem, Jack Leeman en Marcel van den Ende opgericht nieuw advocatenkantoor in Rotterdam. Marcel en Jack waren voorheen managing partner van LVH Advocaten, een middelgroot Rotterdams advocatenkantoor. Hein Kernkamp was voorheen eigenaar van Kernkamp Advocaten, een nichekantoor op het gebied van transportrecht en litigation.

Drie advocaten die het klappen van de zweep kennen, met een zee aan ervaring. Ze houden zich als vanouds bezig met juridische dienstverlening aan ondernemingen, ondernemers en particulieren.

Waarom Minerva Advocaten?

Tijden veranderen, ook voor advocatenkantoren. De rol van de advocaat is onveranderd, maar oude organisatiestructuren uit de tijd dat de fax modern was werken uiteindelijk belemmerend. Jack Leeman, Marcel van den Ende en Hein Kernkamp hebben ervoor gekozen om een nieuw kantoor te ontwerpen, waarbij de huidige mogelijkheden van de ICT en de kernwaarden van de advocatuur als uitgangspunt dienden, maar waar verder gewoon weer gewerkt wordt met een Rotterdamse opgerolde mouwen mentaliteit.

lees verder

Het nieuwe ontslagrecht 2015

De wet werk en zekerheid

Op 10 juni 2014 heeft de Eerste Kamer het voorstel wet werk en zekerheid aangenomen. Dat betekent dat de in het regeerakkoord en in het Sociaal Akkoord 2013 gemaakte afspraken daadwerkelijk in wetgeving zijn opmgezet en in werking zullen treden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eerste wijzigingen reeds op 1 juli 2014 van kracht zouden zijn, maar gezien de korte termijn is dit uitgesteld naar 1 januari 2015.

Wat gaat er veranderen, en hoe kunt u op de veranderingen inspelen?

De belangrijkste wijzigingen die zullen worden doorgevoerd zijn een hervorming van het ontslagrecht, een beoogde verbetering van de rechtspositie van flexwerkers en aanpassing van de Werkloosheidswet. We lopen de belangrijkste onderdelen van de wet met u door.

lees verder

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

Op 17 maart 2020 kondigde het kabinet de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aan. Dit is één van de maatregelen waarmee werkgevers geholpen moeten worden, waarbij het tevens de bedoeling is om werknemers meer zekerheid te geven over hun baan en inkomen. Deze noodmaatregel komt in de plaats van de werktijdverkortingsregeling, die per direct is afgeschaft.

Op basis van de noodmaatregel kan er door werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten worden aangevraagd bij het UWV indien sprake is van een verwacht omzetverlies van tenminste 20%. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het omzetverlies vanaf 1 maart 2020. Bij een omzetvermindering van 100% zal een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen worden aangevraagd ter hoogte van maximaal 90% van de loonsom.

Zie voor een uitgebreid artikel over de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud ons artikel op de Minerva Advocaten website.

lees verder
Geen commissie voor ANVR-agenten

Tijdelijke Noodmaa...

Op 17 maart 2020 kondigde het kabinet de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aan. Dit is één van de maatregelen waarmee werkgevers geholpen moeten worden, waarbij het tevens ...

lees verder

Procedures vlieg...

Op 21 december 1992 vond ...

Red Bull: Diefst...

Een medewerkster van de Coop ...

Arctic Sunrise |...

Op 19 september 2013 is ...

Nieuws: eigen ad...

Het Europese Hof van Justitie ...

Alcoholgebruik i...

Een werkgever die een zero tolerance ...
Wetswijzigingen arbeidsrecht 2013

Wetswijzigingen ...

Per 1 januari en 1 ...