Arbeidsrecht

De praktijkgroep arbeidsrecht van Minerva Advocaten houdt zich bezig met het arbeidsrecht in de breedste zin. Onze advocaten adviseren en procederen over alle mogelijke arbeidsrechtelijke vraagstukken, van het aangaan van de arbeidsovereenkomst tot de beëindiging daarvan, van het opstellen van individuele arbeidsovereenkomsten tot het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden na fusies.

Wat doet uw arbeidsrechtadvocaat?

De adviezen van de praktijkgroep arbeidsrecht zijn er in de eerste plaats op gericht problemen te voorkomen. Een goed geredigeerde arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaardenregeling of beëindigingsovereenkomst voorkomt al veel geschillen. Soms is er wel sprake van geschillen en moet er op het scherpst van de snede onderhandeld of geprocedeerd worden om het maximale resultaat te bereiken. Wij deinzen daar niet voor terug en zijn gespecialiseerd in het voeren van procedures. Tegelijkertijd zien wij het als een belangrijke taak van de advocaat om de balans te bewaken tussen enerzijds het verwachte resultaat van juridische acties en anderzijds de kosten daarvan.

Begeleiding van Veranderingsprocessen

Reorganisaties en fusies brengen ingrijpende arbeidsrechtelijke veranderingen in een onderneming teweeg. De begeleiding van dit soort processen vereist specifieke expertise. De praktijkgroep arbeidsrecht van Minerva Advocaten wordt door onze cliënten gewoonlijk al in een vroeg stadium bij het veranderingsproces betrokken en begeleidt het gehele project. Wij hebben ervaring met aangelegenheden als het opstellen van een sociaal plan en het inventariseren en harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden.

Advocaat voor werkgevers en werknemers

De praktijkgroep arbeidsrecht treedt op voor werkgevers en werknemers. Het voordeel daarvan is dat onze advocaten uit eigen ervaring de arbeidsrechtelijke vraagstukken vanuit zowel werkgevers- als werknemersperspectief kennen. Dankzij de ervaring met de verschillende partijen in arbeidsrelaties, weten wij waar de knelpunten voor de wederpartij liggen en kunnen wij anticiperen op de typische juridische acties die een wederpartij ten dienst staan. Dit komt onze dienstverlening ten goede.

Expats

De arbeidsrelatie tussen een internationale werkgever en een expat is vaak wat gecompliceerder, zowel feitelijk als juridisch. De regelingen zijn niet altijd duidelijk en de regels van internationaal privaatrecht kunnen tot gevolg hebben dat ook buitenlands recht van toepassing is op de arbeidsovereenkomst. Minerva Advocaten adviseert expats over het Nederlands arbeidsrecht en de eventuele gevolgen van het internationaal privaatrecht daarop, bijvoorbeeld als een expat in verband met een reorganisatie naar Nederland wordt teruggeroepen of wanneer sprake is van dreigend ontslag.

Uw advocaat in Groot Rotterdam

De advocaten van Minerva Advocaten zijn bevoegd om in heel Nederland voor u op te treden. Omdat cliënten vaak de voorkeur geven aan een advocaat in de buurt komen onze cliënten vooral uit Rotterdam en omliggende gemeenten in Zuid-Holland, waaronder Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen, Rhoon en Rockanje. De arbeidsrechtadvocaten van ons kantoor staan onze cliënten op zakelijke en kosteneffectieve wijze bij. Desgewenst werken wij op basis van een vooraf afgesproken vaste prijs.

Informatie

Indien u nadere informatie wenst naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de praktijkgroep Arbeidsrecht.

Zo werken wij:

[catlist id=249 numberposts=-1]

Verdere informatie van de praktijkgroep Arbeidsrecht:

[catlist id=8 numberposts=-1]

Print deze pagina Print deze pagina

Nederlandse Orde van Advocaten Official partner of Erasmus School of Law